Méhészeti ágazat

2024. március 19.

A méhészeti ágazat támogatása három fő beavatkozáscsoportban 14 albeavatkozást tartalmaz, összesen évi 3118 millió forint keretösszeggel.

A méhészeti tudásátadás és technikai segítségnyújtás beavatkozáscsoportban hazai, illetve nemzetközi szakmai rendezvények szervezése és azokon való részvétel, szakmai tanulmányutak, méhészeti képzések, ismeretterjesztés, a szakmai szervezetek, valamint a szaktanácsadók tevékenysége, illetve a méhegészségügyi és környezetterhelési vizsgálat támogatható évi 458 millió forint keretösszeggel.

A méhészeti marketing beavatkozáscsoportban a piaci termékek ellenőrzése, kommunikációs, promóciós és marketing tevékenységek folytatása, valamint azok országos koordinálása támogatható évi 92 millió forint keretösszeggel.

A méhészeti ágazat versenyképességének fejlesztése beavatkozáscsoportban a méhészeti szervezetek eszközbeszerzése, a méhészeti tevékenység folytatásához és a vándoroltatáshoz szükséges új eszközök beszerzése, a méhkártevők és –kórokozók elleni védekezés, valamint az ellenőrzött tenyészanyag beszerzése támogatható évi 2568 millió forint keretösszeggel.

 

Méhészeti támogatási rendelet 2024-2027